Cake Pops від Лізи Глінської
Cake Pops від Лізи Глінської
Кейк попс – это бисквит в шоколаде на палочке. Лиза Глинская советует готовить его тем сластенам, которые хотят получить удовольствие не только от вкуса, но и от самого процесса создания десерта
СКЛАД:
- Бісквітне тісто: 5 яєць, 150 г борошна, 100 г цукру, ваніль, 2 ст.л. какао (якщо ви готуєте шоколадний бісквіт).
- Начинка: 100 г чорного шоколаду (або молочного), 100 мл вершків (не менше 20%), 30 г вершкового масла, 30 г цукрової пудри.
- Вишнева начинка: 500 г заморожений вишні (потрібно враховувати, що в замороженої вишні рідини більше, ніж у свіжій. Її потрібно розморозити і відкинути на друшляк, щоб вся зайва волога скла, інакше є ймовірність того, що в результаті кульки будуть розвалюватися), 80 г згущеного молока (можна 100 г білого шоколаду), 30 г вершкового масла.
РЕЦЕПТ:
- Білки відокремити від жовтків. Окремо збити віночком жовтки з 50 г цукру і ваніллю. Окремо - білки до стійкої піни. Потім додати решту 50 г цукру. У збиті жовтки ввести муку і какао порошок (якщо це шоколадний бісквіт), а потім невеликими порціями і плавними рухами вмішати в цю масу збиті білки. Робити це потрібно обережно, не поспішаючи, щоб зберегти легкість білків. Форму змастити вершковим маслом, притрусити борошном. Випікати бісквіт при температурі 170 градусів близько 25-30 хвилин. Це залежить від висоти вашого бісквіта. Перші 15 хв духовку не відкривати. Дати готовому бісквіту повністю охолонути, а потім перетворити його в крихту (можна за допомогою великої терки, а можна руками).
- Поламати на маленькі шматочки шоколад, добре прогріти вершки і цукрову пудру (не давати закипіти, інакше ганаш вийде зернистим). Влити гарячі вершки в шоколад, перемішуючи до тих пір, поки шоколад не розчиниться. Додати кубики вершкового масла. Перемішати до однорідного стану.
- Подрібнити вишню в блендері, додати в неї розтоплений на водяній бані шоколад (або згущене молоко) з вершковим маслом.
- Отже, у нас є готова бісквітна крихта і начинка. Начинку слід додавати невеликими порціями, а не всю відразу, щоб контролювати консистенцію кейк попса. Він не повинен бути занадто сухим, але і занадто вологим теж (інакше розвалиться). Враховуйте той момент, що готові кульки потрібно поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин, а краще на годину (тоді вершкове масло або шоколад, які присутні у вас в начинці, гарненько схопляться, і бісквітні кульки вже не будуть такими м'якими).
- Поки кульки в холодильнику, підготуємо шоколад. Розтопіть на водяній бані 3 види шоколаду - не перегрів, інакше він візьметься грудками. Краще трохи раніше зняти з вогню і за рахунок гарячої посуду шоколад розтопиться повністю.
- Дістаємо кульки з холодильника. Спочатку обмакиваем паличку (можна використовувати кольорові пластикові трубочки для соку (тільки не дуже тоненькі) в шоколад десь на 1,5 см. Потім потрібно проткнути паличкою бісквітний кульку. І знову прибрати в холодильник на 10-15 хв. Це потрібно для того , щоб коли ви вмочив весь кульку в чашку з шоколадом, він добре тримався на паличці і не зсковзував в шоколад.
- Далі вмочити кожен кульку в шоколаді. На який шоколад (чорний, молочний, білий або з якимось барвником) ви його спочатку «садили», таким він і буде. Перед тим, як поставити кулька вертикально, потримайте його трохи в горизонтальному положенні, щоб зайвий шоколад стек - можна злегка постукати ложкою по паличці. Заздалегідь потрібно заготовити шматок пінопласту, в який вставляють вже готові кейк попси.
- Якщо для декорування ви використовуєте шоколад, то потрібно прибрати кейк попси на 15 хвилин в холодильник і тільки після цього робити малюнки. А якщо ви прикрашаєте горішками, то краще прикрасити, щоб все вище перераховане прилипло до шоколаду, а вже потім заховати в холодильник.
Смачного!😘👍
Коментарі
Дописати коментар